SeaKnight Brand FALCAN III Series Baitcasting Reel Ultra-Light 180g - OceanElite
SeaKnight Brand FALCAN III Series Baitcasting Reel Ultra-Light 180g - OceanElite
SeaKnight Brand FALCAN III Series Baitcasting Reel Ultra-Light 180g - OceanElite
SeaKnight Brand FALCAN III Series Baitcasting Reel Ultra-Light 180g - OceanElite
SeaKnight Brand FALCAN III Series Baitcasting Reel Ultra-Light 180g - OceanElite
SeaKnight Brand FALCAN III Series Baitcasting Reel Ultra-Light 180g - OceanElite
46515644727464|46515644760232|46515644793000
46515644825768|46515644858536|46515644891304
46515644924072|46515644956840|46515644989608
46515645022376|46515645055144|46515645087912
46515645120680|46515645153448|46515645186216
46515645218984|46515645251752|46515645284520
46515645317288|46515645350056|46515645382824
46515645415592|46515645448360|46515645481128

SeaKnight FALCAN III Series Baitcasting Reel Ultra-Light 180g

SPECIFICATIONS  Fishing Reels Type: Baitcast Reel Model Number: FALCAN III Baits Type: Fake Bait Fishing Method: Bait...
SKU: 14:865#7.3 Right;200007763:201336100
Availability: In Stock
$87.53 AUD
$0.00 AUD
$87.53 AUD
Please hurry! Only 10 left in stock
Color: 7.3 Right
Ships From: CHINA
Subtotal: $87.53
10 customers are viewing this product
46515644727464|46515644760232|46515644793000

SeaKnight FALCAN III Series Baitcasting Reel Ultra-Light 180g

$0.00 $87.53

SeaKnight FALCAN III Series Baitcasting Reel Ultra-Light 180g

$0.00 $87.53
Color: 7.3 Right
Ships From: CHINA

SPECIFICATIONS 

Fishing Reels Type: Baitcast Reel

Model Number: FALCAN III

Baits Type: Fake Bait

Fishing Method: Bait Casting

Model: FALCAN III

Gear Ratio: 7.3:1 / 8.1:1

Ball Bearings: 10+1BB

Max Drag: 7KG / 15.4lbs

Reel Weight: 180g / 6.3oz

Braid Capacity: 0.33mm-115M 0.37mm-90M

Spool: Aluminum Spool with Short Shaft

Brake System: Magnetic Brake Systems

Features 1: Short Shaft Spool

Features 2: Dual-Bearings Gear System

Left Hand: hold the rod with right hand, crank with left hand

Right Hand: hold the rod with left hand, crank with right hand

 

High Speed Baitcasting Reel

SeaKnight Brand FALCAN III Series Baitcasting Reel 7.3:1 8.1:1 Ultra-Light 180g MAX Drag Power 15LB Long Casting Fishing Reel

 

FEATURES:

  1. 10 Stainless Ball Bearings + 1 Stainless Roller Ball Bearing Provides Smooth Operation.
  2. 5*6 Total 30 pin New Generation Micro Magnetic Brake System for Super Long Casting.
  3. New Design of Frame for More Lightweight,180g only.
  4. Aluminum Spool with Short shaft, Hollow-carved Design, 8g only.
  5. Dual-Bearings Gear System gives a Lighter Reeling Strong Against Heavy Loading up to 15.43 LBs.
  6. 4 Disks Carbon Fiber Drag System Provide Powerful Drag Performance
  7. Durable Heat Resistant Ceramic Line Guide.

 

PARAMETER:

FALCANIII HG | Gear Ratio: 7.3:1 | Weight: 180g | Bearings: 11BB | Max Drag: 7KG | Line Capacity: 0.285mm-150m 0.330mm-115m 0.370mm-90m
FALCANIII XG | Gear Ratio: 8.1:1 | Weight: 180g | Bearings: 11BB | Max Drag: 7KG | Line Capacity: 0.285mm-150m 0.330mm-115m 0.370mm-90m

 

Package List:

1pc * Fishing Reel;
1pc * Instructions;
Original box packing;

 

Short shaft, hollow-carved design

Lightweight Aluminum Spool

 

30Pin Magnetic Brake System

 

5*6 total 30Pin Precise

Adjustment 0-2Pin: for super long casting - Heavy bait 2-4Pin: General purpose 4-5Pin: for beginner - Light bait

10 Magnetic Beans + 30Pin Magnetic Brake System

New generation micro magnetic brake system for accurate control and super long casting, 10 magnetic beans placed to optimize the magnetic affect on the ported aluminum spool, offers ultimate casting control.

Brass Gear 7.3:1/8.1:1

7.3:1 and 8.1:1 high speed gear ratio and precision matched brass drive gear and pinion gear for durability and smoothness

Drag Sound

Easily determine if the fish is hooked

Dual-Bearings System

Dual-bearings gear system gives a lighter reeling strong against heavy loading up to 15.43 LBs, improves efficiencies of gears, longer casting

without noise.

Low Centry of Gravity Design

The design of the lower gravity center than falcan2,makes the reel work more stable.

Triangle Shape & Ceramic Material Line Guide

Durable heat resistant ceramic line guide, dissipates heat more efficiently, gives the smooth casting feel.

 

4 Disks Carbon Drag System

4 Disks carbon fiber star drag system provide powerful drag performance,that delivers up to 15.43 lbs/7kg of fish stopping power.

Smaller and Lighter, 180g only

The Falcon reel is SeaKnight‘s smallest frame casting reel that fits perfectly and comfortably in the palm of your hand, for long casting fishing and more lightweight.

 

Aluminum Spool with Short Shaft, 8g only

Short shaft, hollow-carved designCNC machined Aluminum spool provides strength without adding excess weight for smooth casting.

Aluminum Handle

The compact design of the handle and the star drag knob is more ergonomic, the lightweight aluminum handle with soft EVA knob, for long time fishing.

PHOTO SHOW

FALCANIII SERIES

Question 1 :Can be used in both freshwater and saltwater?
Answer:No, FALCANIII series is a freshwater reel.

Question 2 :Does this reel really have 11 bearings?
Answer:YES, totally 11 high performance ball bearings, includes 2 ball bearings , 4 stainless steel bearings and 4 shielded bearings and an anti-reverse bearing.If you can’t find 11 bearings, please leave us a message, we will help you to find all of them.

Question 3 :Does the reel have spare spool? how can i buy it?
Answer:YES,it have shallow spare spool for selling.If you haven't buy the reel,check the size choice carefully before you place a order. one is only reel,another is set including reel and shallow spool.If you have bought the reel and want spare spool,please send the shallow spool picture to us, we will tell you how to buy extra shallow spool.Spool weight is about 14g.

Question 4 :What’s the brake system?
Answer:It is magnetic brake system which includes 10 magnetic beans placed to offers ultimate casting control and 30 pin to provide precise adjustment.

Question 5:What's the suitable lure weight for FALCON/FALCAN2?
Answer:Generally speaking, we suggest you use 5-30g lure for fishing.

Question 6:What's carrier company of russian warehouse and spain warehouse.
Answer:
Russian warehouse :X5, DPD, CSE,8 express, etc.
Spain warehouse,to spain: Spain post /GLS   to other countries is GLS             
France warehouse: laposte

Question 7:What will I receive after purchase?
Answer:1pc * Fishing Reel;1pc * Instructions; Original Box Packing, the box is printed with product parameters.

Question 8:I am used to hold the rod with my right hand, how should I choose the reel hand?
Answer:Please choose the Use Model: Left Hand.

Returns Policy

You may return most new, unopened items within 30 days of delivery for a full refund. We'll also pay the return shipping costs if the return is a result of our error (you received an incorrect or defective item, etc.).

You should expect to receive your refund within four weeks of giving your package to the return shipper, however, in many cases you will receive a refund more quickly. This time period includes the transit time for us to receive your return from the shipper (5 to 10 business days), the time it takes us to process your return once we receive it (3 to 5 business days), and the time it takes your bank to process our refund request (5 to 10 business days).

If you need to return an item, simply login to your account, view the order using the "Complete Orders" link under the My Account menu and click the Return Item(s) button. We'll notify you via e-mail of your refund once we've received and processed the returned item.

Shipping

We can ship to virtually any address in the world. Note that there are restrictions on some products, and some products cannot be shipped to international destinations.

When you place an order, we will estimate shipping and delivery dates for you based on the availability of your items and the shipping options you choose. Depending on the shipping provider you choose, shipping date estimates may appear on the shipping quotes page.

Please also note that the shipping rates for many items we sell are weight-based. The weight of any such item can be found on its detail page. To reflect the policies of the shipping companies we use, all weights will be rounded up to the next full pound.

Compare Color
  • 7-3-right
  • 7-3-left
  • 8-1-left
  • 8-1-right
  • 7-3-left-with-spool
  • 7-3-right-with-spool
  • 8-1-left-with-spool
  • 8-1-right-with-spool
Click On Color / Pattern To Compare, Click And Drag Images To Reorder

Related Products

Recently Viewed Products